بیمه مسئولیت شخص ثالث خودرو
(Third Party Car Liability Insurance)
تاریخچه عضویت کشور ایران در سیستم کارت سبز
«بیمه بین المللی شخص ثالث وسایل نقلیه زمینی (کارت سبز)»
(Compulsory Third Party Liability For Land Vehicle)
تاریخچه عضویت کشور ایران در سیستم کارت سبز (بیمه بین المللی شخص ثالث خودرو):
از آنجایی که بر اساس توصیهنامهای که گروه کاری حمل و نقل جادهای کمیته ترابری زمینی وابسته به کمیسیون اقتصادی اروپای سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۹ (۱۳۲۸ شمسی) به دولتهای عضو ارسال نمود، از آنها دعوت کرد از بیمهگران بخواهند تا ریسکهای مسئولیت شخص ثالث دارندگان وسایل نقلیه موتوری را پوشش دهند و برای تدوین مقررات کاربردی و یکسان با یکدیگر قراردادهایی منعقد کنند که رانندگان بتوانند در هنگام ورود به کشورهایی که پوشش بیمه شخص ثالث درآنجا اجباری است، با رضایت خاطر بیمه شوند.
از آنجایی که بر اساس این توصیه نامه مقرر گردید که تهیه یک سند بیمه ای یکنواخت، بهترین راه نیل به این هدف است و مبانی اصلی قراردادهایی است که باید فیمابین بیمهگران در کشورهای مختلف منعقد شود را تنظیم کرد.
از آنجایی که بر اساس موافقتنامه بین دفاتر، نمایندگان شرکتهای بیمه کشورهایی که در آن زمان به توصیهنامه پاسخ مساعد داده بودند، در ماه نوامبر سال ۱۹۵۱ (۱۳۳۰ شمسی) متنی را تصویب کردند که مبنای روابط فیما بین بیمهگران مذکور را شکل میداد.
بر این اساس:
الف ـ هدف سیستم که معروف به «سیستم کارت سبز» است تسهیل عبور و مرور بینالمللی وسایل نقلیه موتوری از طریق تأمین پوشش بیمه ای برای ریسکهای مسئولیت شخص ثالث ناشی از کاربرد وسایل نقلیه مذکور، با توجه به ضوابط و معیارهای کشور میزبان بود و در صورت وقوع تصادفات رانندگی، جبران خسارت آسیبدیدگان مطابق با قوانین و مقررات داخلی آن کشور تضمین میشود.
ب ـ کارت بیمه بینالمللی وسایل نقلیه موتوری کارت سبز، که از سوی مراجع دولتی کشورهایی که توصیهنامه سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده، در هریک از کشورهای میزبان دارای بیمه اجباری مسئولیت مدنی، سندی است که برای وسیله نقلیه موصوف در آن مورد استفاده قرار گیرد.
پ ـ در هر کشور عضو یک دفتر ملی ایجاد شده است و رسماً مجاز به ارائه تضمینی دوگانه به مراجع زیر میباشد:
۱- به دولت خود تضمین میدهد که بیمهگر خارجی از قانون در حال اجرا در آن کشور تبعیت نموده و خسارت زیان دیدگان را در حدود قانونی، جبران خواهد کرد.
۲- به دفتر کشور میزبان در مورد تعهد بیمهگر عضو مبنی بر تأمین پوشش مسئولیت شخص ثالث برای وسیله نقلیه درگیر در تصادف، تضمین میدهد.
ت ـ در نتیجه این تعهد دو گانه غیرانتفاعی، هر دفتر باید یک ساختار مالی مستقل داشته باشد که بر اساس الزام و تعهد مشترک بیمهگرانی که مجاز به ارائه بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری فعال در بازار داخلیشان هستند، استوار باشد. به طوری که هر دفتر را قادر سازد تا وظایف و تکالیف ناشی از قراردادهای فیما بین خود و دفتر دیگر را برآورده سازد.
بر این اساس:
الف ـ بعضی از دولتها به منظور تسهیل بیشتر حملونقل بینالمللی، از طریق امضای قراردادهای فیمابین دفاتر ذیربط، بازدید کارت سبز در مرزهایشان را از میان برداشته و عمدتاً آن را بر مبنای ثبت وسیله نقلیه انجام میدهد.
ب ـ شورای مجامع اروپایی در دستورالعمل [۲] مورخ ۲۴ آوریل ۱۹۷۲ به کلیه دفاتر کشورهای عضو، انعقاد چنین قراردادهایی را پیشنهاد نمود که بعداً به عنوان موافقتنامه متمم بین دفاتر که در تاریخ ۱۶ اکتبر ۱۹۷۲ امضاء شد، معروف گردید.
پ ـ قراردادهای بعدی بر اساس همان اصول، دفاتر دیگر کشورها را قادر ساخت تا عضو سیستم شوند . سپس این قراردادها در یک سند که در تاریخ ۱۵ مارس ۱۹۹۱ به امضاء رسید، تجمیع شده و به موافقتنامه تضمین چند جانبه موسوم گردید.
نظر به اینکه بهتر است کلیه مقررات حاکم بر روابط فیما بین دفاتر در یک سند مستقل ترکیب شوند، شورای دفاتر در مجمع عمومی خود که در تاریخ ۳۰ مه ۲۰۰۲ ۹ خرداد ۱۳۸۱ _ در Rehtymno جزیره کرت_ برگزار گردید، این آییننامه داخلی مقررات را تصویب نمود.
بیمه مسئولیت شخص ثالث خودرو
(Third Party Car Liability Insurance)
«موارد مرتبط با بیمه شخص ثالث»
۱. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیمه شخص ثالث خودرو در اینجا کلیک کنید.
۲. برای کسب اطلاعات درخصوص قانون بیمه اجباری اشخاص ثالث خودرو در اینجا کلیک کنید.
۳. برای کسب اطلاعات درخصوص شرایط عمومی بیمه حوادث راننده در اینجا کلیک کنید.
۴. برای کسب اطلاعات جامع در خصوص دستورالعمل نحوه تعيين خسارت موضوع تبصرههای ۳ و ۴ ماده ۸ قانون بيمه اجباری شخص ثالث خودرو در اینجا کلیک کنید.
۵. برای کسب اطلاعات در خصوص جدول نرخ دیه کامل و دیه اعضای بدن و همچنین نحوه محاسبه دیه در اینجا کلیک کنید.
۶. برای کسب اطلاعات در خصوص آييننامه تعيين سقف حقبيمه شخص ثالث و نحوه تخفيف، افزايش يا تقسيط آن در اینجا کلیک کنید.
۷. برای کسب اطلاعات در خصوص آییننامه اجرایی ماده (۳۰) قانون بیمه اجباری شخص ثالث خودرو در اینجا کلیک کنید.
۸. برای کسب اطلاعات در خصوص نحوه انتقال تخفیفات حاصل از نداشتن حوادث منجر به خسارت موضوع تبصره ماده (۶) قانون بیمه اجباری شخص ثالث خودرو در اینجا کلیک کنید.
۹. برای کسب اطلاعات در خصوص آییننامه تعیین میزان ظرفیت مجاز وسایل نقلیه موضوع ماده (۱۲) قانون بیمه اجباری شخص ثالث خودرو در اینجا کلیک کنید.
۱۰. برای کسب اطلاعات در خصوص آییننامه اجرایی وظایف شرکتهای بیمه موضوع ماده (۵) قانون بیمه اجباری شخص ثالث خودرو در اینجا کلیک کنید.
۱۱. برای کسب اطلاعات در خصوص آییننامه نحوه رسیدگی به تخلفات شرکتهای بیمه موضوع ماده (۵۷) قانون بیمه اجباری شخص ثالث خودرو در اینجا کلیک کنید.
۱۲. برای کسب اطلاعات در خصوص آییننامه نحوه توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه موضوع ماده (۴۱) قانون بیمه اجباری شخص ثالث خودرو در اینجا کلیک کنید.
۱۳. برای کسب اطلاعات جامع در خصوص بیمه مسئولیت مدنی عمومی در اینجا کلیک کنید.
۱۴. برای کسب اطلاعات در خصوص بیمه بین المللی شخص ثالث وسایل نقلیه زمینی (کارت سبز) در اینجا کلیک کنید.
۱۵. برای کسب اطلاعات در خصوص قانون الحاق دولت ایران به سیستم کارت سبز در اینجا کلیک کنید.
۱۶. برای کسب اطلاعات در خصوص قانون بیمه بین المللی شخص ثالث وسایل نقلیه زمینی (کارت سبز) در اینجا کلیک کنید.