بیمه حوادث
(Accident Insurance)
بیمه حوادث (Accident Insurance):
حادثه:
۱. حوادث مرتبط با جنگ؛
۲. آسیبهای وارد به خود و خودکشی؛
۳. آسیبهای ناشی از مشارکت بیمهگذار در یک عمل غیرقانونی.
پوششها:
۱- پوشش فوت:
۲- نقص عضو:
۳- هزینههای پزشکی:
۴- مستمری از کارافتادگی:
بیمهگر برای بیمهگذار در صورتی که بر اثر حادثه تحت پوشش دچار از کارافتادگی شده باشد مزایای دوره ای معینی را در نظر می گیرد. این مزایا در طی زمان از کارافتادگی با در نظر گرفتن سقف زمانی برقرار میشود.
برخی از پوششهای بیمهای از کارافتادگی که با عنوان بیمه حوادث شناخته میشوند شامل طرحهای بستری بیمارستانی شناخته میشوند که مبلغی را به ازای هر روز بستری شدن بیمهگذاردر بیمارستان (حتی به علت بیماری) به او پرداخت میکند.
تعریف دوره انتظار:
انواع بیمه حوادث:
۱. بیمه حوادث کوتاه مدت:
۲. بیمه مسافرت یا بیمه حوادث در سفر:
۳. بیمه حوادث دانش آموزی:
۴. بیمه حوادث سفرهای هوایی یا بیمه حوادث مسافران هواپیما:
۵. بیمه حوادث گروهی:
بیمه حوادث اشخاص
(Personal Accident Insurance)
بیمه حوادث اشخاص (Personal Accident Insurance):
خطر موضوع بیمه در بیمه حوادث اشخاص:
حادثه:
در بیمه حادثه ،شخصی حادثه تعریفی دارد که با تعریف حادثه در اذهان عمومی متفاوت است؛ به موجب مفاد شرایط عمومی بیمه حادثه حادثه موضوع این بیمه عبارت است از هر هر واقعه ناگهانی ناشی از یک عامل خارجی که بدون قصد و اراده بیمه شده بروز کند و منجر به جرح نقص عضو از کارافتادگی یا فوت بیمه شده شود.
صدمه بدنی:
نتیجه حادثه ای که دثه ای که در تعهد بیمهگر است باید صدمه بدنی قابل تشخیص پزشک باشد. منظور از صدمه بدنی (جرح، نقص عضو از کارافتادگی و فوت لطمه یا لطمات وارده به سلامتی عضو یا اعضای بدن بیمه شده است که موجب اختلال در اعمال حیاتی یا عادی بدن بیمه شده میشود و از طرف پزشک قابل تشخیص باشد.
بنابراین مواردی مانند ترس و نگرانی و بی خوابی و.... تا جایی که منشأ عضوی نداشته باشد و از طرف پزشک قابل تشخیص نباشد، جزو موارد مورد تعهد بیمهگر تلقی نمیشود.
استثنائات
استثناهای بیمه حوادث شخصی عبارتاند از:
۱. تعمدی (از روی عمد و قصد کاری کردن) بیمهگذار و بیمه شده و ذینفع؛
۲. انواع بیماریها مگر آنکه بر اثر وقوع حادثه عارض شوند یا به صراحت در بیمهنامه مورد تأمین قرار گرفته باشند؛
۳. مصرف مواد مخدر یا داروهای محرک بدون تجویز پزشک؛
۴. مستی بر اثر مصرف مواد الکلی؛
۵. ارتکاب یا اقدام با شروع به جنحه و جنایت از طرف بیمه شده به استثنای دفاع مشروع پدافند قانونی)
۶. جنگ، شورش، اغتشاش اعتصاب انقلاب و مانند آنها، مگر آنکه مورد موافقت بیمهگر قرار گرفته باشند؛
۷. سیل، زلزله و آتشفشان مگر آنکه توافق خاصی صورت گرفته باشد؛
۸. تشعشع اتمی و رادیو اکتیو و انفجارهای هسته ای مگر آنکه توافق خاصی صورت گرفته باشد؛
۹. خودکشی بیمه شده یا اقدام به آن؛
موارد قابل پوشش
خطراتی که فقط با موافقت کتبی بیمهگر و پرداخت حق بیمه اضافی قابل پوشش است:
الف) جنگ، شورش،بلوا، اعتصاب، قیام، آشوب، کودتا و اقدامات احتیاطی مقامات نظامی و انتظامی
ب) زمین لرزه آتشفشان و فعل و انفعالات هسته ای؛
ج) ورزشهای رزمی و حرفه شکار، سوارکاری، قایقرانی هدایت موتور سیکلت دنده ای هدایت یا سرنشینی هواپیمای آموزشی اکتشافی و غیر تجاری هدایت یا سرنشینی اتومبیل کورسی (مسابقه ای هدایت یا سرنشینی هلیکوپتر غواصی پرش با چتر نجات (به جز سقوط آزاد) و هدایت کایت یا سایر وسایط پرواز بدون موتور.
انواع ریسکها و تأمینها در بیمه حوادث اشخاص
در بیمهنامه حوادث اشخاص چهار ریسک مورد تأمین قرار می گیرند که عبارتاند از:
۱. فوت براثر حادثه؛
۲. نقص عضو و از کارافتادگی دائم بر اثر حوادث؛
۳. از کارافتادگی جرح؛
۴. جبران هزینههای پزشکی.
۱- فوت بیمه شده:
۲- نقص عضو و از کارافتادگی دائم:
۳- از کارافتادگی موقت:
۴- جبران هزینههای پزشکی:
📜قرارداد بیمه حوادث اشخاص📜
شباهت قرارداد بیمه حوادث اشخاص با بیمه عمر:
تفاوت قرارداد بیمه حوادث اشخاص با بیمه عمر:
انواع بیمه حوادث اشخاص
انواع بیمههای حوادث اشخاص:
۱- بیمه حوادث کار:
۱. بیمه حوادث مسافرت و مأموریت که در برگیرنده تأمین حوادثی است که در مدت مأموریت رخ میدهد؛
۲. بیمه حوادث مسافرت هوایی؛
۳. بیمه حوادث مسافرت دریایی و زمینی؛
۴. بیمه حوادث تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان؛
۵. بیمه حوادث ورزشی یا بیمه ورزشکاران.
۲- بیمه حوادث تمام اوقات زندگی:
۳- بیمه حوادث تکمیلی:
۴- بیمه حوادث اشخاص:
۵- بیمه خانوار:
مبلغ مندرج در صورت حساب درمانی مربوطه یا حداکثر هزینه پزشکی مورد تعهد بیمهگر، هر کدام که کمتر باشد. هزینه پزشکی که بیمه شده طی مدت دو سال از تاریخ تحقق خطر تحت پوشش برای هر حادثه موضوع بیمه متحمل شده است.
۶- بیمه حوادث دانش آموزی:
تاریخچه بیمه حوادث دانش آموزی
تاریخچه بیمه حوادث دانش آموزی:
- بیمههای حوادث تحصیلی در ایران از سال ۱۳۴۳ و به صورت اختیاری در سطح کل کشور آغاز شده است.
- در سال ۱۳۴۴ این بیمه با شکلی تغییر یافته و مدونتر با حق بیمه ماهانه ده ریال و سالانه ۱۲۰ ریال، نخستین بار در مدرسه (کودکستان و دبستان) آزموده در باغ صبا (محله ای قدیمیدر خیابان قدیم شمیران) اجرا شد؛ اما در این طرح نیز حالت اختیاری بودن بیمهنامه حفظ شد.
- در ۱۸ شهریور ۱۳۴۳ «قرارداد بیمه دسته جمعی حوادث و امراض ناشی از حوادث تحصیلی» میان وزارت فرهنگ و شرکت سهامی بیمهایران با حضور گروهی از مسئولان بیمه و روزنامه نگاران امضا شد که بازتاب گسترده ای در میان خانوادههای دانش آموزان و مسئولان آموزشی داشت به موجب این قرارداد که ۱۳ ماده و دو تبصره داشت، ابتدا توافق شد که دانش آموزان با پرداخت ۱۲ تومان در سال در برابر حوادث و بیماریهای ناشی از حوادث زمان تحصیل یا حوادث ورزشی تفریحی و گردشهای گروهی و حوادث بین راه مدرسه بیمه شوند. هزینه معالجه تا مبلغ ۵۰ هزار ریال در هر حادثه و غرامت نقص عضو دائم کلی تا مبلغ ۱۰۰ هزار ریال مورد تأمین بیمهگر واقع شد.
- پس از انقلاب اسلامی و از سال ۱۳۶۱ طبق نظارت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران بیمهنامه حوادث تحصیلی با طرحهای جدید به صورت بیمه اجباری در سراسر سطوح مدارس - تحصیلی و کارکنان آموزش و پرورش آغاز شد و در حال حاضر در سطحی وسیع تا دورترین نقاط کشور اجرا میشود.
بیمه شدگان بیمه حوادث دانش آموزی
بیمه شدگان عبارتاند از:
۱. دانش آموزان مدارس استثنایی (معلولان ذهنی و جسمی)
۲. هنرجویان هنرستانها و دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان
۳. دانش آموزان رشتههای کارودانش؛
۴. دانشجویان مراکز تربیت معلم و آموزشکدههای فنی و حرفه ای و سرباز معلمان
۵. دانشجویان دانشکدههای وابسته به دفتر مدارس عالی وزارت آموزش و پرورش
۶. نوباوگان مهدهای کودک کودکستانیها پیش دبستانیها و دانش آموزان دو زبانه
۷. دانش آموزان مدارس شبانه و هنرجویان هنرستانهای شبانه
تعهدات بیمهگر در بیمه حوادث دانش آموزان
تعهدات بیمهگر:
۱. غرامت فوت ناشی از حوادث
۲. غرامت نقص عضو و از کارافتادگی جزئی و کلی دائم ناشی از حوادث بر طبق جدول نقص عضو مورد عمل بیمهگر؛
۳. هزینههای پزشکی و معالجات سرپایی و بیمارستانی ناشی از وقوع خطرات مشمول بیمه؛
۴. حوادث سوختگی و عمل جراحی مرتبط با همان حادثه بعد از سوختگی و همچنین مسمومیتها تحت پوشش این قرار دادند؛
۵. پرداخت هزینههای عمل جراحی به شرط بستری در بیمارستان (به استثنای عمل لوزه بیماریهای زنان و زایمان و جراحی پلاستیک که به منظور زیبایی انجام شود)؛
۶. تأمین هزینه پاراکلینیکی ناشی از حادثه شامل ام آرای انواع اسکن، آندوسکوپی سونوگرافی ،فیزیوتراپی رادیولوژی آنژیوگرافی چشم و لیزر درمانی چشم مشروط به اینکه بلافاصله پس از حادثه و در جهت تشخیص عوارض احتمالی بعد از حادثه باشد.
ملاک محاسبه هزینهها در بیمه حوادث دانش آموزی
ملاک محاسبه هزینهها:
۷- بیمه حوادث راننده:
- بیمه حوادث راننده یکی از انواع بیمه حوادث است که به همراه بیمهنامه شخص ثالث بیمهنامه مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در قبال شخص ثالث ارائه میشود.
- پوشش حوادث راننده صرفاً مختص راننده مسبب حادثه است و شامل پرداخت غرامت فوت یا نقص عضو یا از کارافتادگی دائم اعم از کلی و جزئی ناشی از حوادث رانندگی و شامل سرنشینان و کمک راننده نمیشود. لازم به ذکر است راننده ای که حادثه نباشد، تحت پوشش بیمه شخص ثالث طرف مقابل مسبب حادثه خواهد بود.
۸- بیمه حوادث سرنشین هوایی (Aviation Personal Accident Insurance):
- شامل پوشش صدمات بدنی ناشی از حادثه وارده به مسافران یا خدمه پروازی است که منجر به فوت یا نقص عضو موقت و دائم شود.
- مسافران هواپیما را میتوان با تحصیل بیمهنامه حوادث اشخاص در مقابل فوت و نقص عضو و جرح بیمه کرد یا با استفاده از ربیمه مسئولیت مدنی خسارت مورد ادعای آنها را مورد پوشش قرار داد. بیمه نوع اول بیشتر متداول است و شرکتهای حمل و نقل هوایی با انعقاد قرارداد بیمه عمومی حوادث مسافران خود را در مقابل سوانح ناشی از مسافرت با هواپیما بیمه میکنند.
- در بیمهنامههای مسئولیت مدنی متصدی حمل و نقل از جهت جبران خسارتهای جانی و مالی توسط بیمهگران تأمین میشود و شرایط تأمین بیمهای سازگار با اصول مربوط به مسئولیت مدنی است. بدین معنی که در مسافرتهای داخلی قانون مسئولیت هر کشور و در مسافرتهای بین المللی مقررات قرار داد ورشو و قراردادهای اصلاحی آن اجرا میشوند.
۹- بیمه حوادث گروهی(Group Accident Insurance):
- به دلیل آنکه بسیاری از افراد در یکی از مؤسسات خدماتی یا تولیدی مشغول به کارند مستقیماً اقدام به خرید بیمه حوادث نمیکنند. بلکه مدیر با مالک چنین مؤسساتی اقدام به خرید بیمه به صورت گروهی برای کارکنان خود و همچنین برای خانوادههای آنها میکند. چنین بیمههایی معروف به بیمه حوادث گروهی هستند که حتی میتواند شامل افرادی به جز کارکنان مؤسسه مورد نظر باشد. مثلاً دانش آموزان دانشجویان مسافران و ......
- یکی از انواع مختلف پوششهای گروهی بیمههای اشخاص بیمه فوت ناشی از حادثه و نقص عضو جزئی و کلی ناشی از حادثه است که نیازهای اقتصادی جوامع انسانی موجب رشد چشمگیر و گسترش فوق العاده این رشته بیمهای شده است. گاهی بیمههای «فوت ناشی از حادثه و قطع عضو» به عنوان شکلی از بیمههای درمانی گروهی تلقی میشود. لازم به ذکر است که چون همیشه فوت ناشی از حادثه بخش مهم تر و اساسی تر این پوشش است و این نوع بیمهنامه در رابطه با بیمههای عمر گروهی صادر میشود این دو پوشش ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند.
- همان طور که از نام این پوشش بر میآید، در صورت فوت ناشی از حادثه یا نقص عضو یا قطع آن، که از جراحتهای بدنی ناشی شده باشد غرامت قابل پرداخت است. در این نوع بیمهنامه معمولاًبرای از بین رفتن اعضای بدن واژههای مخصوصی به کار می رود.
- مثلاً برای قطع دست با با از واژه «قطع» استفاده و برای توصیف از دست رفتن قدرت بینایی چشم کلمه «فقدان» به کار می رود.
- در بیمهنامههای گروهی، معمولاً سرمایه به بیمه در صورت فوت با نقص عضو کلی و از کارافتادگی دو عضو اصلی بدن، مانند دو دست دو پا یک دست و یک پا و دو چشم و غیره.... قابل پرداخت است اما مجموعه غرامت نقص عضو و از کارافتادگی چند عضو از بدن نمیتواند بیشتر از اصل سرمایه موردبیمه باشد.
- تعهد بیمهگر در پرداخت فوت، نقص و قطع عضو هنگامی محرز میشود که فوت یا صدمات یدنی صرفا ناشی از حادثه و در زمان اعتبار بیمهنامه رخ داده باشد برای اثبات این مدعا لازم است صدمات بدنی توام و همراه با جراحات سطحی قابل رویت باشد. البته این امر در مورد لطمات یا صدمات داخلی مانند خونریزیهای داخلی متفاوت است و این نوع صدمات با کالبد شکافی و تأیید مقامات صالحه پزشکی معین و مشخص میشود.
- گاهی شرایط بیمهنامه بین زمان حادثه و زمانی که منجر به نقص یا قطع عضو شده، مهلت زمان خاصی را قائل شده است که این مهلت زمانی در اغلب بیمهنامهها به مدت ۹۰ روز است. البته در بازاری متفاوت بر اساس اصل رقابت ممکن است بیمهگران زمانهای متفاوتی را مدنظر قرار دهند.
- خطر موضوع بیمهنامههای حوادث گروهی، مشابه تعریف خطر در بیمهنامههای حوادث انفرادی است: «حادثه عبارت است از پیشامدی ناگهانی : ناشی از یک عامل خارجی که بدون اراده بیمه شده منجر به فوت یا صدمه بدنی اش شود به طوری که این صدمه بدنی ممکن است به نقص عضو یا از کارافتادگی دائم و و کامل یا جزئی بیمه شده منجر شود»
- شرایط بیمهنامههای حوادث گروهی مانند بیمهنامههای حوادث انفرادی است و تفاوت بین بیمهنامههای انفرادی و گروهی در مورد پذیرش ریسک و خطر و نحوه نرخ گذاری و طبقه بندی مشاغل است. به دلیل همین آسانگیریهاست که بسیار از شرکتهای بیمه واحدهای خاصی را برای صدور این گونه بیمهنامهها دارند و البته شرکتهای تخصصی خاصی هم وجود دارند که صرفاً در رشته بیمههای عمر و حوادث فعالیت میکنند.
- یکی از شرایط مورد نیاز برای انعقاد یک قرارداد حوادث گروهی نیاز و علایق مشترک کاری بین یک گروه است و چون این ارتباط و علایق مشترک به وجود آید و کارفرما یا کارگران به اخذ پوشش تمایل پیدا کنند انعقاد قرارداد گروهی امکان پذیر میشود.
- در بیمهنامههای حوادث گروهی، شخص یا مؤسسه ای که قرارداد بیمه را منعقد کند، بیمهگذار و کارکنانی را که قرارداد بیمه در موردشان منعقد شده است، بیمه شده می نامند در این نوع بیمهنامهها معمولاً در زمان پرداخت غرامت بیمه شده باید رسید تسویه کامل خسارت را به شکل بیمه ارائه دهد و هیچ بیمه شده ای نمیتواند به تنهایی علیه شرکت بیمه اقامهٔ دعوی کند.
ادامه بیمه حوادث گروهی
(Group Accident Insurance)
معمولاً بیمهنامههای حوادث گروهی دو شکل دارند:
- یکی آنکه طرف قرارداد با هدف قصد و نیت خاص و به منظور حفظ حقوق خود و همچنین رفاه کارکنان قراردادی را منعقد میکند که در این حالت نفع بیمهای معین و ملموس است. بیمهنامههای حوادث گروهی بهترین نمونه این قراردادها محسوب میشوند زیرا کارفرمایان به منظور حفظ منافع خود در زمان پرداخت غرامت از کارافتادگی به کارگران حادثه دیده یا ورثه آنها اقدام به عقد این گونه قراردادها میکنند.
- دوم اینکه گاهی طرف قرارداد شخصی است که به نمایندگی کارکنان به عقد قرارداد با بیمهگر اقدام میکند. در این حالت، غرامت و خسارات به تک تک افراد حادثه دیده پرداخت میشود.
بیمههای حوادث گروهی را میتوان در مورد افرادی که فعالیتهای خاصی دارند تعمیم و گسترش داد نمونه این قراردادهای جمعی عبارتاند از:
۱. بیمه افرادی که در حرفههای به خصوصی فعالیت میکنند؛
۲. بیمه افرادی که در ورزشهای خاصی مانند ورزشهای رزمی به فعالیت اشتغال دارند؛
۳. بیمه افرادی که وظایف خاصی به آنها محول شده که معمولاً این وظایف ممکن است پرخطر باشند؛
۴. بیمه افرادی که دائم مسافرت میکنند و بیشتر از افراد معمولی در معرض حوادث قرار دارند.
حق بیمه
حق بیمه بیمهنامههای حوادث گروهی به دو صورت پرداخت میشوند:
۱. با توافق بین کارفرما و کارگران حق بیمه به نسبت توافق شده بین آنها تقسیم میشود؛
۲. در بیمهنامههای گروهی تعهد پرداخت حق بیمه توسط اعضا صورت می گیرد.
پوشش بیمهنامههای حوادث گروهی:
۱. پوشش بیمه حوادث برای حادثههای ناشی از کار که فقط در محیط کار دارای پوشش بیمه است؛
۲. پوشش بیمه حوادث برای همه حادثههای ناشی از کار در محیط کار یا حوادث ایام زندگی این پوشش بیمه شده را در طول ۲۴ ساعت زندگی تحت پوشش قرار میدهد؛
تعیین سرمایه بیمههای حوادث:
بیمهگر معمولاً با همفکری بیمهگذار، روشهایی را برای انتخاب سرمایه بر می گزیند که عبارتاند از:
۱. سرمايه فوت: معمولاً سرمایه فوت در سه یا چهار برابر حقوق سالانه کارکنان انتخاب میشود و البته با موافقت بیمهگر این درصدها قابل تغییر است؛
۲. سرمایه نقص عضو و از کارافتادگی دائم کلی: معمولاً روش تعیین سرمایه فوت به کار گرفته میشود؛
۳. از کارافتادگی دائم کلی موقت: برای تعیین سرمایه و غرامت از کارافتادگی، معمولاً ۵۰ درصد مزد هفتگی به عنوان غرامت هفتگی ایام از کارافتادگی معین میشود؛
۴. از کارافتادگی دائم جزئی موقت برای غرامت معمولاً یک هشتم تا یک چهارم مزد هفتگی تعیین میشود.
البته لازم به توضیح است که در انتخاب سرمایه بیمههای حوادث گروهی همیشه نیاز گروهی مدنظر و در اولویت قرار دارد بیمهنامههای گروهی معمولاً بر اساس نیازهای ویژه ای که در جوامع انسانی وجود دارد طرح ریزی میشوند و حق بیمههای این گونه قراردادها هم معمولاً از سوی کارفرمایان پرداخت میشود و شرکتهای بیمه غرامت فوت نقص عضو و از کارافتادگی را به کارفرمایان پرداخت میکنند تا از طریق آنها به بیمه شدگان تحویل شود، مگر اینکه در قراردادهای منعقده شرایط دیگری ملحوظ شده باشد.
۱۰ - بیمه حوادث مشتریان و بازدید کنندگان:
- در بسیاری از کشورها، مؤسسات بازرگانی، فروشگاهها، هتلها، نمایشگاهها و.... به موجب مقررات، موظفند مسئولیت حقوقی خود را در قبال مشتریان و بازدید کنندگان بیمه کنند که در این خصوص بیمهنامه مسئولیت صادر میشود. بدیهی است که جهت بررسی و پرداخت خسارت باید مسئولیت بیمهگذار احراز شود و در مواردی که علت حادثه منحصراً به بازدید کننده و مشتری مربوط باشد این بیمهنامه فاقد پوشش است.
- از این رو صاحبان مؤسسات مورد نظر برای جلوگیری از لطمه به شهرت و معروفیت خود به اخذ بیمهنامه حوادث (بی نام گروهی) اقدام میکنند با صدور این نوع بیمهنامه در صورتی که علت حادثه بی احتیاطی بازدید کننده باشد مثلاً بروز حوادثی مانند زمین خوردن، سقوط از پلههای برقی، برخورد با درهای شیشه ای و نیز بیمهگر متعهد به پرداخت غرامت است و لزومی به اثبات و احراز مسئولیت نیست. علاوه بر آن، بعضی از استثنائات بیمهنامه مسئولیت در خصوص بیمه شدگان نیز در بیمهنامه حوادث دارای پوشش است (بعضی از کارکنان مؤسسه).
- نحوه تعیین نرخ حق بیمهاین بیمهنامه بر اساس نحوه و نوع کار مؤسسه وسعت سطح و ساعات کار متوسط تعداد مشتریان و بازدید کنندگان و مواردی از این قبیل است. این بیمهنامه برای پوششهای فوت، نقص عضو از کارافتادگی و هزینههای پزشکی صادر میشود و پوشش غرامت روزانه یا هفتگی در این نوع بیمهنامه معمول نیست.
۱۱. بیمه حوادث نوروزی (یا ایام خاص مناسبتی):
- در این بیمهنامه سرپرست خانواده با پرداخت حق بیمه همه افراد خانواده را در مقابل حوادث در تمام ساعات شبانه روز طی مدت تعطیلات نوروز (یا ایام خاص مناسبتی) در داخل و خارج از کشور بیمه میکند.
- در این نوع بیمهنامه تعهدات بیمهگر شامل فوت، نقص عضو و از کارافتادگی دائم (کلی و جزئی) ناشی از حوادث مشمول بیمه همسر و فرزندان بیمهگذار است.
- در قراردادهای بیمه حوادث گروهی معمولاً همه کارکنان مؤسسه با شرایط خاص و سرمایههای معین متناسب با حقوق و دستمزد تحت پوشش بیمه حوادث یا بیمه حوادث تکمیلی عمر قرار میگیرند و در زمان بروز خطرات فوت و نقص عضو و از کارافتادگی دائم و کامل غرامت آن به استفاده کننده یا بیمه شده پرداخت میشود.
- ضمناً در صورت تعهد پرداخت غرامت روزانه از کارافتادگی موقت در قرارداد بیمه حوادث جمعی غرامت مربوطه به بیمه شده پرداخت خواهد شد.
- پوشش اصلی این بیمهنامه شامل نقص عضو کلی در اثر حادثه نقص عضو جزئی در اثر حادثه و فوت در اثر حادثه است. همچنین این بیمهنامه دارای پوشش فرعی (اختیاری)، شامل هزینه پزشکی ناشی از حادثه است.